IZOLAȚIE PARDOSELI / PLANȘEE

Atunci când ne dorim încălzire în pardoseală, izolarea pardoselii este un factor important. Fără o izolație eficientă o parte din căldură va fi pierdută și va produce disconfort termic

Fotografii

Spuma cu celulă închisă este o soluție potrivită pentru izolarea pardoselilor sau a planșeelor. Având un coeficient de transfer termic scăzut (0,021 W/mK), nu este necesară o grosime mare pentru a oferi confortul termic dorit. 8 cm de spumă cu celulă închisă echivalează cu 20 cm de polistiren. Pe lângă proprietățile termoizolante, spuma cu celulă închisă are și proprietăți hidroizolante, astfel este și o barieră de vapori împotriva umidității din pământ care încearcă să intre în casă.

Din cauza compoziției moleculare, spuma cu celulă închișă este rigidă astfel poate să fie folosită cu ușurință în structura unei fundații. Spuma poate să fie aplicată direct pe placa de beton, la o grosime cuprinsă între 5 și 8 cm. Dacă există încălzire în pardosea, spuma poate să fie suflată direct peste țevile de încălzire. Peste spumă se poate veni direct cu un strat de beton pentru nivelare peste care mai apoi se poate pune adeziv.

Fie că vorbim de terasă, planșeu sau acoperiș mediteraneean, acestea trebuiesc izolate. Atunci când acestea nu pot fi izolate din interior, se poate aplica un strat de spumă de celulă închisă pe exterior. Datorită durității ei, pete izolație se poate călca sau depozita și chiar se poate turna o șapă. Dacă spuma este expusă direct razelor UV, aceasta trebuie acoperită cu un strat de membrană protectoare (poliureea).

Vreți să știți mai multe?

Aici puteți afla mai multe despre prețul unei izolații cu spumă poliuretanică și puteți intra în legătură cu noi pentru a vă oferi mai mutle detalii