Top site-uri pe care să le folosești atunci când construiești
Ai simțit vreodată că procesul construirii casei visurilor tale, te copleșește?
Construirea casei în care urmează să locuiești poate fi un proces complex la prima vedere, dar odată ce începi să îți organizezi etapele și ai o evidență clară și continuă asupra procesului, simți că obții mai mult control asupra situației.
Daca DA, aici sunt câteva site-uri si aplicații pe care le-am identificat și care îți pot veni în ajutor atunci când te apuci de construit și nu știi cum să te organizezi cât mai eficient.
1.Enciclopedia Construcțiilor (https://www.youtube.com/@EnciclopediaConstructiilor)
Canalul de Youtube intitulat Enciclopedia Construcțiilor se adresează publicului larg, atât constructori profesioniști cat si constructori de ocazie. Acesta cuprinde videoclipuri informative începând cu prima etapă a construirii unei case pana la termoizolații si finisaje. De exemplu, poți învăța cu ușurință diferența dintre polistirenul extrudat si cel expandat, sau poți afla in câteva minute avantajele si dezavantajele încălzirii in podea. Este un bun ghid mai ales pentru cei fără experiență in domeniul construcțiilor.
- Zhitov.com (https://www.zhitov.com/ro/)
Dacă ai fost vreodată stresat gândindu-te la alocarea unui buget pentru materiale, Zhitov.com este vestea cea buna a zilei. Zhitov.com este o platforma gândită cu scopul de a veni în ajutorul celor care plănuiesc să construiască o casă. Aceasta îți oferă un calcul estimativ în funcție de suprafața casei dorite, a structurii, a compartimentării și a materialelor pe care dorești sa le folosești. Ceea ce face această platformă și mai utilă este lista foarte mare de opțiuni predefinite din care poți sa alege când vine vorba de materiale, structuri si compartimentări.
- Spreadsheet.com (https://www.spreadsheet.com/template/construction-budget)
Dacă vrei să fii în controlul cheltuielilor în construcția unei case, Spreadsheet.com îți vine în ajutor. Nu mai trebuie să stai să te gândești unde au dispărut jumătate din banii alocați, încercând sa îți aduci aminte fiecare plată făcută în ultimele săptămâni. Această platformă te ajută să îți contabilizezi fiecare ieșire și intrare în buget, fiind astfel sigur că nu ratezi nimic. Astfel, la final de zi, vei avea o imagine de ansamblu a tuturor cheltuielilor.
4. Coolors.co (https://coolors.co/)
Coolors.co este o platformă online care se specializează în crearea paletelor de culori. Cu siguranță am pățit cu toții să rămânem fără idei atunci când vine vorba de ce culori să alegi pentru bucătărie sau camera copiilor. Coolors este aici pentru tine. Printr-o simplă apăsare a unei taste, Coolors îți poate genera o întreagă paletă de culori sau acea culoare lipsă din paleta de culori pe care o folosești deja. După ce ai obținut paleta de culori dorită poți salva cu ușurință codurile de culoare în diferite formate, iar tot ce rămâne de făcut este sa vopsești cu plăcere si spor.
Ubakus este o aplicație ce te ajută atunci când construiești și dorești să îți faci o estimare cu privire la calitatea izolației casei tale. Aceasta ia în considerare materialele folosite pentru realizarea pereților, tavanului și a acoperișului. Deși este foarte util pentru cei care deja dețin o casă, poate fi folosit cu mare succes și de cei care sunt la etapa de planificare, pentru a-și alege din timp o izolație corespunzătoare.
6. Calculator IsoRihner (https://isorihner.ro/calculator/)
Ai auzit de calculatorul IsoRihner? Te ajută să îți faci o estimare rapidă și să calculezi eficiența termică. Îți oferă un calcul estimativ asupra pierderii energiei cu izolație și fără izolație pentru a putea observa diferența și avantajele unei izolații eficiente. Prin acest fel, cu o izolație (termoizolație, hidroizolație) eficientă, vei putea scăpa de pierderile de energie. Nu uita, la finalul calcului vei putea să îți lași numărul de telefon iar noi te vom contacta în cel mai scurt timp ca să te ajutăm cu toate informațiile necesare.
BONUS: Un articol foarte util
Pentru a avea o privire de ansamblu completă a tuturor proceselor implicate în această operațiune de mare anvergura, îți recomandăm articolul următor: https://sortter.com/ro-ro/blog/articol/cum-construiesti-casa/
Acesta împarte tot procesul în etape majore, care mai apoi devin detaliate în amănunt pe parcursul articolului.
Speram că acest articol ți-a fost de folos, te-a ajutat să te organizezi mai bine și tot ce rămâne de zis este „Mult spor la construit!” 🙂