Spuma poliuretanică și eficența termică

Izolarea termică reprezintă unul dintre cele mai importante aspecte și un ansamblu de măsuri de care este indicat să se țină cont atunci când este vorba de o casă nouă sau de reabilitarea locunței. Izolarea termică este cea mai eficientă metodă în ziua de astăzi care contribuie la reducerea costurilor la electricitate sau la gaz, după caz, și la menținerea unei temperaturi plăcute în interiorul locuinței. Potrivit specialiștilor, se poate economisi până la 42% din costuri, doar atunci când există o termoizolație potrivită pentru casă.

În ultimul timp, prețurile la energie au crescut și izolarea eficientă a locuințelor este una dintre principalele provocări cu care se confruntă proprietarii de case. Aceasta a devenit deja o necesitate pentru construcții și reprezintă felul în care se păstrează o temperatură constantă în fiecare locuință.

Eficiența termică exprimă mulțumirea și satisfacția condițiilor termice ale unei case sau încăperi. Cu siguranță, nivelul de satisfacție este definit prin criterii diferite de la persoană la persoană dar există și anumite condiții standard care definesc în final confortul termic în cadrul unei locuințe.  

Termoizolarea eficientă îmbunătățește calitatea vieții

Termoizolarea eficientă oferă posibilitate fiecărui locuitor a casei să beneficieze de un confort sporit. Indiferent de anotimp, o izolație făcută într-un mod corect și executată strict după anumiți pași, păstrează confortul termic adecvat în interiorul locuinței. Astfel, locuința ta va fi plăcut răcoroasă vara și călduroasă în anotimpul rece. Pierderile de căldură în anotimpul rece înseamnă în același timp și pierdere de bani doar din cauza faptului că locuința ta nu este izolată într-un mod eficient și corect.

De asemenea îmbunătățirea nivelului de calitate a vieții tale se resimte și prin faptul că o  termoizolare făcută în mod eficient și corect, reduce nivelul de umiditate din casa atât vara cât și iarna.

Atât nivelul de umiditate cât și temperatura din casa ta afectează în mod direct sau indirect confortul hidrotermic. Activitățile din viața noastră de zi cu zi, cum ar fi spălatul vaselor, spălarea hainelor, igiena personală, activități care necesită efort și ne fac să transpirăm, provoacă într-o anumită măsură și dezvoltarea umidității în locuința noastră. De asemenea, umiditatea poate să crească enorm în casă datorită pereților neizolați într-un mod eficient.

  Pentru izolarea termică a locuinței există mai multe tipuri de materiale care pot fi utilizare printre care este polisterenul expandat, polisterenul extrudat, polisterenul grafitat, spuma poliuretanică, vata minerală bazaltică, și celuloza. 

   

  De ce spuma poliuretanică? 😊

  Spuma poliuretanică datorită în primul rând, compoziției sale chimice, conține proprietăți hidro și termoizolante care sunt mai calitative decât proprietățile vatei minerale sau ale altor materiale. Această calitate a spumei poliuretanice va permite atât menținerea unei temperaturi constante în casă cât și economisirea facturilor pentru încălzirea acesteia în anotimpul rece.

  De asemenea, termoizolarea cu ajutorul spumei poliuretanice aduce mult mai multe beneficii pentru casa ta. Într-adevăr are un cost mai mare dar ceea ce o face diferită și mai eficientă decât celelalte tipuri de materiale folosite pentru același proces, este faptul că aplicarea ei este îndeajuns să fie făcută o singură dată. În majoritatea cazurilor investiția izolării termice cu ajutorul spumei poliuretanice se amortizează în doar 3 ani.

  Din cauza coeficientul de transfer termic mic și a anvelopei termice continue, sistemul de termoizolare cu spumă poliuretanică se potrivește atunci când vrei să reduci pierderi de energie din casa ta fie că este vorba de acoperiș, tavan sau chiar pereți. Astfel te vei putea bucura de confortul casei tale fără cheltuieli neplăcute.

   

  Izolarea pereților și a acoperișului cu spumă poliuretanică creează o barieră de aer eficientă în casa ta. Procesul de izolare a unei locuințe cu spumă poliuretanică este foarte simplu. Primul strat de spumă umple toate golurile reducând riscurile de apariție a punților termice iar al doilea strat de spumă finisează suprafața.

  Chiar dacă termoizolarea cu spumă poliuretanică este un proces tot mai des întâlnita, abia acum câțiva ani a început să fie folosită și în proiecte mai mari de izolare. Astăzi, spuma poliuretanică poate fi folosită și aplicată în orice context pentru termoizolare. În mod practic, termoizolarea reprezintă un punct de echilibru de care are nevoie fiecare dintre noi. O casă bine izolată din punct de vedere termic este o casă care nu va mai suferi iarna din cauza pierderilor de căldură.

  Temperatura care ține de ambianță și este resimțită în anotimpul cald, vara, se va poziționa și aceasta în limitele agreate datorită faptului că spuma poliuretanică folosită pentru izolare are și proprietatea de a păstra răcoare în casa ta chiar și în cele mai călduroase zile.

  Termoizolarea eficientă a casei tale este considerată necesară pentru a-ți putea asigura confortul termic sporit, indiferent de anotimp. Alegerea unui material de izolare performant și eficient pentru locuința ta este esențială și trebuie făcută conform nevoilor și exigențelor de confort, de rezistență dar în același timp să se încadreze și în bugetul de care dispui.

  Contactează-ne acum pentru o estimare gratuită