Spuma poliuretanică și mediul înconjurător

Pentru sănătate și bunăstare este nevoie de un mediu curat și îngrijit. Relația dintre mediul înconjurător și sănătatea cetățenilor depinde în mod cert de  factori precum: poluarea aerului înconjurător, calitatea inferioară a apei, lipsa igienei sau substanțe chimice periculoase pentru organismului uman. Accentul va fi pus în acest articol pe impactul pe care spuma poliuretanică îl are asupra mediului înconjurător. Este acest material izolant dăunător mediului înconjurător? Pentru această întrebare se vor menționa câteva răspunsuri pe parcursul acestui articol.

Spuma poliuretanică reprezintă un material de izolație pentru locuințe cu multe beneficii incontestabile, precum: izolație termică eficientă, peliculă continuă (nu permite pierderea căldurii), izolație fonică, scut împotriva rozătoarelor, protecție împotriva umezelii, mucegaiului etc.

Pentru a nu lungi prea mult introducerea, se vor menționa câteva argumente prin care se dovedește impactul pozitiv al spumei poliuretanice pentru mediul înconjurător:

 • Spuma poliuretanică ajută la sănătatea proprietarilor deoarece oferă confort termic în interior

Confortul termic din interiorul unei case poate fi strâns legat de starea de bine și de sănătate a locuitorilor săi. Specialiștii au încercat să determine care este temperatura ideală în interior și rezultatul este următorul: fiecare dintre încăperile unei locuințe are temperatura ei ideală.

Iată care sunt temperaturile ideale pentru fiecare cameră:

 • Living: 20-22°C
 • Dormitor: 16-19°C
 • Bucătărie: 18-20°C
 • Baie: 22-24°C
 • Hol: 15-18°C
 • Cămară: 15-18°C
 • Bibliotecă: 20-22°C.
Sigur, aceste intervale pot să difere în funcție de organismul fiecăruia dintre locuitorii unei case, ideea principală este aceea că starea de bine și de sănătate a oamenilor depinde mult de materialul izolant ales, iar spuma poliuretanică este un material cu un coeficient de conductivitate termică ideal (vezi detalii aici), dar în acelaș timp nu dăunează mediului înconjurător.
 • Izolația cu spumă poliuretanică economisește energie

Pentru că prețurile au crescut substanțial în ceea privește consumul de energie, această veste trebuie să fie una de luat în calcul. Specialiștii spun că printr-o izolare eficientă cu spumă poliuretanică se pot economisi lunar până la 42% din cheltuielile pentru energie. (vezi aici detalii)

Pe lângă energia termică economisită, izolația cu spumă poliuretanică ajută și la prelungirea vieții aparaturii de aer condiționat. Deoarece acestea nu trebuie să fie folosite atât de mult pentru a oferi un confort termic.

 • Spuma poate fi reciclată și refolosită

Astfel se pot obține mase plastice care pot sa fie reintroduse în piață prin confecționarea diferitelor obiecte pe bază de poliuretan: saltele, bumpere, scaune, pantofi, etc.

 • Spuma folosește un gaz de expandare care nu dăunează stratului de ozon

Are un comportament care respectă prevederile referitoare la protecția mediului înconjurător și nu este inclusă în lista de produse dăunătoare sănătății al ordinului Ministerului Sănătății nr.1957/1995.

 • Sigură din punct de vedere medical

La 5 minute după aplicare izolația cu spumă poliuretanică este inertă chimic. Acest lucru înseamnă că ea nu mai lucrează și nu mai emite elemente chimice în alte medii. Izolația cu spumă poliuretanică este un material termoizolant atestat de toate organele de control Europene dar și Americane.

În concluzie, afirmația spuma poliuretanică e verde sau spuma poliuretanică e prietenă cu mediul înconjurător e adevărată. Pentru orice curiozități privind implicațiile spumei poliuretanice în mediul înconjurător, echipa IsoRihner e gata să îți vină în ajutor. Dorința noastră este aceea de a oferi beneficii clienților noștri, iar pentru ca acest obiectiv să devină realitate nu încetăm din a căuta informații corecte, pe care să le oferim celor ce au nevoie.

Contactează-ne acum pentru o estimare gratuită